Instagram wint van facebook
16 maart 2015
Waar let je op bij een nieuwe website?
13 april 2015

Is uw website “mobiel” genoeg voor Google?

Opgelet!

Op 21 april voert Google een belangrijke update door. Na deze update is een mobielvriendelijke website niet meer weg te denken.

Check hier zelf of jouw website goed wordt weergegeven op mobiel.

Met deze update waarschuwt Google direct alle websites die niet ‘mobile ready’ zijn. Deze websites zullen in Google in vindbaarheid eindigen onder de websites die wél ‘mobile ready’ zijn. Tegenwoordig vindt meer dan 50% van alle zoekopdrachten plaats via mobiele divices (smartphones en tablets). Elke aanpassing biedt kansen. Deze update biedt u de kans een voorsprong te nemen op 50% van uw concurrenten, door het mobiel maken van uw website.

De mobiele markt is groot!

Hoe groot? Uit recent wereldwijd onderzoek is gebleken dat van onze 7 miljard inwoners 4 miljard geen tandenborstel hebben. Maar 5 miljard mensen hebben wel een mobiele telefoon. 90% hiervan kan tevens niet meer zonder mobiele telefoon. Als een portemonnee word gestolen wordt deze vaak aangegeven na 24 uur, echter een telefoon vaak al binnen één uur. Hieruit blijkt de menselijke verslaving aan mobiele apparaten.

Waarom mobiele marketing en dus een mobile ready website?

We weten dus dat een mobiele telefoon wordt gedragen door een overgroot deel van de wereldbevolking. Hier een aantal relevante feiten:

3 op de 5 zoekopdrachten voor elk bestaande product of dienstverlening vindt zijn weg via de mobiele devices
– Meer dan 3 op de 4 van de smartphone gebruikers zijn afhankelijk van hun telefoon voor routes of locatie informatie
– Meer dan 70% van de zoekacties via de mobiele devices eindigt in een aankoop van het desbetreffende product/dienst binnen een uur
–  Meer dan 61% van de zoekopdrachten eindigen met een telefoongesprek binnen het uur m.b.t informatieverwerving van het product of dienst

Wake-up call!

Is uw website nog niet klaar en ‘mobile ready’? Laat dit een wake-up call zijn! Een hoop potentiele klanten zullen hun behoefte elders laten vervullen bij een gebruiksonvriendelijke mobiele website (zie bovenstaande gegevens). Wij bieden u een gratis quickscan aan voor uw website, waarbij zowel de mobiele gebruiksvriendelijkheid, vindbaarheid en vormgeving aan bod komen. Deze scan kunt u opvragen met ons contactformulier. Kort na deze scan zullen wij contact met u opnemen om deze scan met u te bespreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *