Een adelaarsnest met superhelden
13 april 2015
Krijg een GRATIS website audit!
17 april 2015

Onze jongste held

Het is zover, de afstudeerscriptie is afgerond en het diploma is onderweg. Het gevoel is nog wat onwennig. Geen schoolprojecten afmaken in het weekend, niet meer de stad in op donderdag en zondagavond omdat uitslapen in de schoolbanken ook nog kon, niet meer drie keer per dag overdag de sportschool. Nee, student af, dat voelt toch apart. Misschien omdat je als jonge god niet beter weet dan aan een opleidingsinstituut verbonden te zijn. Het is tijd voor verantwoordelijkheid.

Gelukkig heeft elk ‘nadeel’ ook een voordeel. EINDELIJK mag ik mijn kunsten vertonen en ambities najagen in het werkende leven. Een leven waarin je als 22-jarig broekie wél enigszins serieus genomen wordt omdat je een opleiding hebt afgerond en een serieuze baan hebt. Een leven waarin je van niemand afhankelijk bent. Een leven waarin je onafhankelijk bent en buiten werktijd kan doen waar je zin in hebt, mits je werkzaamheden de dag erna er niet onder lijden (de donderdagavonden zitten er dus ècht niet meer in).

De sterke eigenschap waar iedere student over beschikt moet worden omgegooid: van een voldoende met minimaal resultaat, naar een overtreffend resultaat met een nieuwe klant aan de haak. Nu begrijp ik het leven waar alle carrièretijgers het altijd over hebben tijdens kerst, sinterklaas, Pasen, Pinksteren, verjaardagen en alle andere privéaangelegenheden. Gelukkig zijn de eerste zenuwen al getransformeerd richting enthousiasme en een intrinsieke drive. Al blijf ik van mening dat werk en privé gescheiden moet blijven.

Als echte Rotterdammer neem ik het al oude Rotterdamse cliché ´niet lullen maar poetsen´ graag mee naar High Attention in het Groene Hart. Tijdens het afstuderen heb al lichtjes aan de organisatiecultuur mogen snuffelen wanneer ik mijn oordopjes niet in had. Ik moet zeggen dat dit mij ten zeerste bevalt. Een berg aan verantwoordelijkheid en ruimte om leren van zowel fouten als successen. Dat klinkt als een zijde bedje voor een ambitieuze jongen als ik.

Daarnaast ben ik het levende bewijst van een jongen uit generatie Y die nauwelijks meer van computers weet als mijn 30 jaar oudere ouders. Gelukkig ben ik ook niet aangenomen als applicatieontwikkelaar, maar als het sleutelfiguur tussen onze relaties en deze ontwikkelaars. Het Rotterdamse stadsleven en mijn prestatiegerichte basketbalachtergrond waar teamwork, discipline en prestatie centraal stonden hebben mijn drive gevormd voor wat het nu is. Ik ben ervan overtuigd dat ik alle betrokken partijen hiervan laat profiteren. Niet als applicatieontwikkelaar maar als die jongen die u de gewenste producten bezorgd, u van nieuwe ideeën voorziet en voor u klaar staat indien er ongemakken ontstaan.

Ik ben Koen Slinger, de nieuwste jonge superman van High Attention die uitkijkt naar de eerste contacten met u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *