Vijf jaar garantie
2 juni 2015
Annegien Blokpoel | Maak je bedrijf meer waard
20 juni 2015

Een webshop in Woocommerce of Magento?

[fusion_text]Bent u opzoek naar een webwinkel of te wel een e-commerce oplossing? Dan zijn er keuzes en kan er heel veel informatie op u afkomen. Welk systeem is nou het beste? Is het wel veilig? En wat kan je er allemaal mee. We nemen de twee grootste en bekendste webwinkel systemen onder de loep.

E-commerce is de verzamelnaam die is ontstaan toen er steeds meer mensen online winkelen. Inmiddels doen wij meer dan 20% van onze aankopen online. De 2 webwinkel systemen Woocommerce en Magento zijn e-commerce oplossingen. Elk heeft zijn eigen voordelen en nadelen. En de keuze hangt ook erg af van wat voor soort e-commerce oplossing je wil hebben.

Woocommerce is een e-commerce oplossing die werkt als een plugin binnen WordPress. Het is een licht systeem in verhouding met Magento en kan ook wat minder producten (5000) aan. Woocommerce is gebruiksvriendelijk voor zowel de beheerder als de gebruiker.

Magento is een e-commerce oplossing op zich zelf. Een veel zwaarder pakket in verhouding tot Woocommerce en heeft hierdoor vaak ook veel duurdere hosting nodig. Met goede hosting is het een stabiele oplossing en kan het makkelijk 100.000+ producten aan. De combinatie van hard- en software is cruciaal voor een zorgeloze werking.

Beide pakketten zijn open source. En omdat het open source is brengt het risico’s met zich mee  omtrent de veiligheid. Om de systemen veilig te houden monitoren we dagelijks de ontwikkelingen rond deze producten en maken we gebruik van gecertificeerde aanpassingen op server niveau.

Magento vs. Woocommerce overeenkomsten.

[checklist icon=”fa-chevron-right” iconcolor=”#ffffff” circle=”” circlecolor=”” size=”small” class=”” id=””]
[li_item icon=””]Beide pakketten zijn open source, je krijgt dus gratis de volledige basis en eventueel extra modules.[/li_item]
[li_item icon=””]Beide zijn open source dus krijg je toegang tot de volledige code om zelf aanpassingen te doen.[/li_item]
[li_item icon=””]Zowel Magento en Woocommerce laten net zo veel producten toe. Er is dus geen limiet.[/li_item]
[li_item icon=””]Hebben een blog vriendelijke omgeving.[/li_item]
[li_item icon=””]Ruime keuze aan thema’s, templates en plugins.[/li_item]
[/checklist][/fusion_text][fusion_text]

Magento vs. Woocommerce plus en min punten.

Woocommerce: Plus.

[/fusion_text][checklist icon=”fa-plus” iconcolor=”#ffffff” circle=”” circlecolor=”” size=”small” class=”” id=””][li_item icon=””]Vele opties voor een lage prijs: Omdat Woocommerce onderdeel is van WordPress zijn er VELE plugins die je kan installeren, die zowel gratis zijn en betaald kunnen zijn voor lage bedragen.[/li_item][li_item icon=””]Lightweight: Omdat woocommerce onderdeel is van WordPress heb je geen zware hosting nodig. Het pakket is niet zwaar en werkt heel snel . Het kan gebruikt worden in combinatie met goedkopere hosting oplossingen.[/li_item][li_item icon=””]Backups: Omdat het systeem erg lightweight is kan je met gemak dagelijks backups maken van je hele webwinkel zonder al te veel problemen.[/li_item][li_item icon=””]Gemak: Woocommerce is erg makkelijk in gebruik en niet complex. Het systeem is dus erg makkelijk te beheren en te leren.[/li_item][li_item icon=””]Templates: Er zijn vele templates voor Woocommerce, tevens zijn deze ook op maat te maken.[/li_item][/checklist][fusion_text]

Woocommerce: Min.

[/fusion_text][checklist icon=”fa-minus” iconcolor=”#ffffff” circle=”” circlecolor=”” size=”small” class=”” id=””][li_item icon=””]Laag op laag: Woocommerce is een plugin voor WordPress, dit kan een nadeel zijn omdat je 2 systemen moet beheren.[/li_item][li_item icon=””]Multistore: Meerdere webwinkels van uit 1 omgeving is niet mogelijk met Woocommerce[/li_item][li_item icon=””]Koppelingen: Woocommerce heeft standaard geen koppeling met kassa of ERP systemen.[/li_item][/checklist][fusion_text]

Magento: Plus.

[/fusion_text][checklist icon=”fa-plus” iconcolor=”#dd3333″ circle=”” circlecolor=”” size=”small” class=”” id=””][li_item icon=””]Totaalpakket: Magento biedt een compleet pakket vanuit zijn basis. Het is niet nodig om nog vele plugins te installeren.[/li_item][li_item icon=””]Multishop: Met Magento is het mogelijk om vanuit de basis meerdere webwinkels te beheren vanuit 1 systeem.[/li_item][li_item icon=””]Stabiel: Groot stabiel systeem waardoor je makkelijk en webwinkel kan maken tot 100.000 producten[/li_item][li_item icon=””]Externe kassa koppeling: Magento kan gekoppeld worden aan externe kassasystemen. Echter is dit wel complex.[/li_item][/checklist][fusion_text]

Magento: Min.

[/fusion_text][checklist icon=”fa-minus” iconcolor=”#dd3333″ circle=”” circlecolor=”” size=”small” class=”” id=””][li_item icon=””]Hosting: Megento is erg zwaar, hierdoor moet je al snel een duur hosting pakket kopen wil je de webwinkel stabiel laten draaien. [/li_item][li_item icon=””]Complex: Omdat Magento zeer uitgebreid is, is het daardoor ook erg complex en lastig te beheren. Magento is hard to master![/li_item][li_item icon=””]Bugs: Magento heeft vaak last van bugs. Sommige worden snel opgelost door de community maar sommige blijven heel lang hangen. [/li_item][li_item icon=””]Externe kennis: Omdat Magento vrij complex is, is er ook vaak behoefte aan externe kennis om tot oplossingen te komen.[/li_item][/checklist][fusion_text]

Conclusie:

Zowel Woocommerce als Magento hebben beide zijn voor en nadelen. En welke je ook kiest heeft erg te maken met wat voor soort webshop je wil maken, en wat je budget is m.b.t hosting. Beide systemen zijn open source en moeten goed worden gemonitoord. Echter omdat het open source is worden ook in beide gevallen de problemen snel opgelost en zijn er vele plugins om de veiligheid beter te maken.[/fusion_text]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *