Een webshop in Woocommerce of Magento?
5 juni 2015
Bent u de kudde of leidt u de kudde?
3 juli 2015

Annegien Blokpoel | Maak je bedrijf meer waard

Tijdens het seminar “Maak je bedrijf meer waard” neemt Annegien Blokpoel ondernemers en directeuren mee op een zoektocht naar waardevermeerdering.

Annegien Blokpoel (1966) – Directeur PerspeXo, 12 jaar ondernemer en huisstrateeg van verschillende bedrijven – heeft het MaakjeBedrijfmeerWaard (MBW™)-programma speciaal voor ondernemers ontwikkeld. Sinds 2005 heeft zij diverse MKB-ondernemers als klant, met elk hun eigen organisatie- en waarderingsvraagstukken. De kennis en ervaring bij het MKB bleek veelal anders te liggen dan bij het grootbedrijf. Om DGA’ers te ondersteunen bij het winstgevender en waardevoller maken van hun bedrijf bij groei, koop en verkoop heeft ze het MBW™-programma ontwikkeld en het handboek “Maak je bedrijf meer waard” geschreven. Speciaal voor ondernemers van MKB-bedrijven en ondernemers in spé, zijn er interactieve workshops, individuele sessies en een MBW™-programma voor winstverbetering, waardecreatie en waardering.

All round huisstrateeg

Annegien heeft een all round bedrijfseconomische, bedrijfskundige (en archeologie) achtergrond. Zij heeft haar ervaring als directiecoach en strategisch adviseur opgedaan vanuit PerspeXo, kredietverlening bij Merchant bank MeesPierson, consultant bij Corporate Finance PwC, Directeur Corporate Communications & Investor Relations bij 2 AEX beursgenoteerde bedrijven en eigen ondernemerschap. In deze diverse functies heeft zij praktijkkennis opgedaan in strategische besluitvorming, boardroomprocessen, marktverkenning, waarderingsscenario’s, omgang met aandeelhouders en informal investors en het ontwikkelen en uitvoeren van financiële marketing en communicatiestrategieën bij grootbedrijf en het MKB. Om haar klanten beter van dienst te kunnen zijn, doet PerspeXo vanaf 2007 onderzoek naar de uitdagingen en succesfactoren bij doorgroei; zie ook de White Papers “Winstverbetering, waardecreatie & waardering in het MKB”.

Management- en bestuurervaring

Vanaf 1995 heeft zij in een aantal besturen zitting gehad, waaronder de Nederlandse Vereniging van Investor Relations, NCVB, ABN AMRO Pensioenfonds en de International Investor Relations Federation. Annegien doceert strategie, merkbeleid, vermogensbeheer, ins & outs kapitaalmarkt en positionering bij bedrijven, business schools en financiële instellingen. Ze treedt regelmatig op als moderator en spreker op congressen en seminars.

Waardering voor verborgen schatten

Annegien studeerde economie en bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam en de University of Jerusalem, daarnaast is ze archeologe. De rode draad bij haar werkzaamheden = ” op zoek naar de verborgen schatten”. Zij werkt onder andere volgens de methode van accelerated learning en oplossingsgericht coachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *